Cippino, Guia, Alba, Kelpie of Falmouth i Moonbeam III es proclamen guanyadors en una de les finals més lluitades i ajustades de la historia de la Regata Puig.

Més de 50 vaixells de 12 països diferents i un total de 600 regatistes han competit aquest cap de setmana en el desè aniversari de la regata de clàssics per excel·lència. Les condicions meteorològiques de vent i mar han propiciat una espectacular competició i un disputat desenllaç final, en la tercera i última jornada, que començava amb empats a quatre de les cinc categories.

La Regata Puig Vela Clàssica Barcelona ha celebrat aquest cap de setmana deu anys de trajectòria de la competició amb un rècord històric d’embarcacions. Com era d’esperar, l’espectacle competitiu ha estat de primera categoria i ha tingut un desencadenament molt lluitat fins a última hora.

La ciutat s’ha convertit, un any més, en la capital mundial de la vela clàssica i d’època, on tot el col·lectiu de la vela i esports de mar han gaudit d’uns dies d’espectacle.

Pel que fa els vaixells de classe Època Marconi encaraven la última jornada amb un triple empat i amb un primer tram de la navegació de la jornada molt compacte. Tot i així, finalment Cippino s’imposava amb cinc punts per sobre de Fjord III seguit de Argyll, que s’enduia el bronze de la categoria.

D’altra banda, el Kelpie de Falmouth superava a Marigold en la última prova en la compensació de temps en un final de foto-finish, sis segons van marcar la diferencia de la prova i de la victòria final de la categoria Època Cangreja. El Malabar X completava el podi, desprès d’imposar-se al Marigan.

La flota de Clàssics 1 ha vist com el local Guia defenia l’èxit el títol de la passada edició i en Clàssics 2 ho feia el Alba, ambdós embarcacions del Real Club Nàutic de Barcelona. Per últim, la lluita entre els dos Big Boats co-líders ha estat d’infart emportant-se, finalment, l’or l’embarcació de Moonbeam III.

Classificació general:

Divisió Època Marconi

 1. Cippino (YC Argentino) Daniel Sielecki
  2. Fjord III (YC Uruguay) Christine Fox Perry
  3. Argyll (British Classic YC) Griff Rhys Jones

 

Divisió Època Cangreja

 1. Kelpie of Falmouth (R. Cornwall Y.C.) Asgard Yachts
  2. Marigold (RCNB) Husk LTD
 2. Malabar X (RCNB/AEBEC) Navilier S.L.

 

Divisió Clàssics 1

 1. Guia (RCNB) Ramón Roses
  2. Il Moro di Venezia I (YC Sanremo) Massimiliano Ferruzi
  3. Sagittarius (SR D’Antibes) Thierry Lafitte

 

Divisió Clàssics 2

 1. Alba (RCNB/AEBEC) Damián Ribas
  2. Margaritaestalindalamar (CVP Andratx) Antón de Llano
 2. Kanavel (RCNB/CN Garraf) Javier Mestre

 

Divisió Big Boat

 1. Moonbeam III (SN Saint Tropez) Carsten Gerlach
  2. Moonbeam IV (YC Mónaco) Tom Van der Bruggen
  3. Cambria (RNCYC) Cambria Yachts LTD

 

Font: RCNB