La 31a Edició de la Ruta de la sal serà recordada com una de les edicions més tàctiques dels últims anys. I és que el fort vent de ponent, amb una mitjana 35 nusos d’intensitat, ha convertit la travessa transmediterrània en una regata només apta per experts de la navegació d’altura.

En la versió Barcelona, amb sortida des de Port Ginesta, el GS50 “Marjuin“, patronejat per Pere Roquet del CN El Balís, va completar les 140 milles de la regata amb un registre de 20h/06m/40s, proclamant-se guanyador absolut de la Ruta de la Sal 2018. El First 50 “Dont Ask“, patronejat per Alberto Fucale obté la segona posició i el Dehler 44 “Bandido” de Carlos i Juan Otamendi, del CN Garraf, la tercera.

En la versió Dénia, el First 50 “Cóndor de Javea” de Carlos Fernández-Martos del CN Javea, s’alça amb la victòria.

En la versió Mallorca, el Sun Fast 3600 “Yolo” de Kai-Uwe Holweg acaba en primera posició.

En temps real, el Botín 65 “Caro” del alemany Máximilian Klink, aconsegueix ser el primer de les tres versions en arribar a Sant Antoni de Portmany amb un registre de 16h/39m/20s.