Del 7 a l’11 de setembre tindrà lloc la 1a Copa Illa de l’Aire – Menorca, regata d’Altura organitzada pel CM Port Ginesta, amb la col·laboració del CM de Maó, la Federació Catalana de Vela, la Federació Balear de Vela i Sailing Meeting.

Aquesta nova regata consistirà en dues proves: una primera regata d’Altura entre Port Ginesta i Maó, els dies 7 i 8 de setembre, i una segona regata d’altura entre Maó i Port Ginesta els dies 10 i 11. Totes dues proves seran independents, ja que puntuaran i tindran premis per separat, però també hi haurà una classificació general conjunta de les dues proves que premiarà als vencedors absoluts de la primera edició de la Copa Illa de l’Aire. La regata està oberta a embarcacions amb certificat ORC i hi haurà dues categories: Tripulació Completa i Tripulació A Dos.

La competició coincideix, per una banda, amb la festivitat de la Diada de Catalunya de l’11 de setembre i, per l’altra, amb les Festes de Gràcia de Maó, que se celebraran del 6 al 9 de setembre. D’aquesta manera es donarà l’oportunitat als participants de gaudir no només de la regata sinó també de les festes de Maó durant tot el cap de setmana un cop arribin a l’illa.

La Copa Illa de l’Aire, que neix amb la voluntat de consolidar-se com un esdeveniment clau en el calendari de regates, pren el nom del illot deshabitat que hi ha al sud-est de Menorca, davant de Punta Prima, i on es troba el far més alt de Menorca.

Les inscripcions per participar en aquesta primera edició ja estan obertes i poden fer-se mitjançant el formulari publicat al web del CM Port Ginesta i de Sailing Meeting.