Amb gran assistència de navegants, regatistas i afeccionats que participen habitualment en La Ruta de la Sal, ha tingut lloc en el ‘Espai de Mar’ del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, la presentació de la 32 edició d’aquesta gran aventura esportiva.

L’acte que ha estat presidit pel director insular de Turisme d’Eivissa, Vicent Torres Ferrer i l’alcalde de Sant Antoni de Portmany i president del CN Sant Antoni, Josep Tur, acompanyats pel president del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, Luis Conde, el president de la Federació Catalana de Vela, Xavi Torres, la Cap de Salvament Marítim de Barcelona, Eulalia Pujol, el president del RCN Denia Jaime Portolés, el vicepresident del CV Port Andratx, Antoni Matas, el capità de Port Ginesta, Rodrigo de Frebrer, Enrique Curt, director de la regata i Isabel Subirats, ‘alma mater’ de la Sal.

La Ruta de la Sal, la regata d’altura més consolidada i amb major participació del litoral espanyol, és una emblemàtica prova amb tres sortides diferenciades, CM Port Ginesta (Barcelona), RCN Denia (Alacant), CV Port Andratx (Mallorca) que té l’objectiu d’aconseguir Eivissa, l’Illa de la Sal, en el CN Sant Antoni Portmany.

En aquesta edició l’entrada d’embarcacions amb pavellons de països, és important, com reflecteix les preinscripcions d’armadors de Rússia, Itàlia, Holanda, Alemanya, Anglaterra, Suïssa, Luxemburg, Portugal i, molt especialment França, que, en la seva majoria, provenen de ports de les costes Mediterrànies del Llenguadoc-Rosselló i Provença-Costa Blava.

Tal com es va informar la regata s’iniciarà el 18 d’abril, amb un topall màxim de 200 embarcacions, que suposarà uns 1.400 regatistas, la qual cosa consolida una vegada més a la Sal com a líder en aquest tipus de proves nàutiques.

La nova regata ‘inshore’

Com es va avançar en la presentació, la gran novetat per a l’edició 2019 és cobrir una regata costanera enfront de la Badia de Sant Antoni. La regata inshore, serà un recorregut de 12 milles i s’organitzarà el matí del diumenge 21 d’abril. Els equips es podran acomiadar així de les Pitiusas amb el record que suposarà navegar amb les tres flotes de la Ruta de la Sal juntes, en un mateix camp de regates. Després de creuar la línia d’arribada, els vaixells podran posar rumb directament als seus ports basi, ja que la cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc en el marc de la presentació de la regata que es realitza en el Saló Nàutic Internacional de Barcelona en el 2019.

Una vegada més, La Ruta de la Sal es reafirma com l’esdeveniment nàutic esportiu que més ha contribuït d’una manera decisiva, durant els últims 30 anys, a fomentar i promocionar la navegació de creuer al nostre país i posar a Eivissa al centre de la nàutica mediterrània.
Neteja Ressalta les paraules desconegudes

Font: La Ruta de la Sal

Fotografia: Alfred Farré