Saló Nàutic Internacional de Barcelona, 13 d’octubre, 2018.- En el Espai de Mar del Saló Nàutic de Barcelona s’ha presentat la VIII edició de la regata mediterrània Sitges–Ciutadella, que el proper any sortirà el 14 de juny del Port de Sitges Aiguadolç destinació el port de Ciutadella.

Aquesta prova de 120 milles nàutiques, s’ha convertit en una de les cites del creuerisme en el Mediterrani, on cada vegada és més compta amb una nombrosa participació d’embarcacions de creuer, especialment de navegació reduïda i de la classe Mini 6.5. La prova té una doble component, tant l’esportiva, com la turística a visitar Menorca, durant el període preestival, quan l’illa celebra els seus tradicionals Festes del Xai i la de Sant Joan.

Tal com va assenyalar Rafael Torrent, del CN Ciutadella, ‘per a nosaltres és un honor rebre la flota de creuer des de la península, on també participen diversos esportistes menorquins. Des de fa vuit anys, veiem que s’ha consolidat la prova i forma part de la nostra activitat regatista habitual’.

Antonio Franco, gerent de Port de Sitges Aiguadolç, punt de sortida de la flota, també va reafirmar aquesta idea de consolidació de la prova, ‘on cada any veiem més embarcacions i desitgem que l’hi passin bé en les nostres instal·lacions’.

Per la seva banda Rafael Torrent va fer un recordatori a l’artista menorquí Pepe Torrent Vivó, que fins a la passada edició posava la imatge a la prova, amb una de les seves obres a l’oli, que era oferta al guanyador de la regata, i que va morir el passat any a Perú. Es va realitzar un sentit recordo i va assenyalar que per a la propera Sitges-Ciutdella, el club ha encarregat a l’artista menorquí Carles Allés, una escultura que substituirà al quadre que se li oferia al guanyador de la prova.

Enrique Curt, director de Difusió Nàutica, organitzadora de la regata, va recordar que la prova és un pont nàutic, cobert per navegants que uneixen amb els seus velers a dues ciutats emblemàtiques i creatives del Mediterrani, Sitges i Ciutadella. Va animar als regatistas a participar de nou en la prova, que a part de l’interès esportiu –sempre puntuable per al Campionat de Catalunya d’Altura- té un vessant cultural i gastronòmica de primer ordre, ‘gràcies a la generositat dels dos organitzadors de la prova, el Port de Sitges Aiguadolç i el Club Nautico de Ciutadella, com són en la vespra de la sortida, la celebració de la ‘Festa-Sopa de Comiat’ al poble mariner de Aiguadolç i en l’arribada dels regatistas a Ciutadella, en les instal·lacions del CN Ciutadella la tradicional ‘Festa del Xai’ i la parrillada de peix menorquí’.

La regata està organitzada pels clubs CN Skipper, CN Ciutadella, així com per Difusió Nautica i Port de Sitges-Aiguadolç .

Font: Skipper