Aquest dimecres 27 de març s’ha presentat la 32a edició de la Ruta de la Sal que s’iniciarà el pròxim 18 d’abril. Aquesta regata compta amb tres recorreguts i un únic destí: Eivisssa. Els ports de sortida són Barcelona, Dénia i Port d’Andratx. Hi participaran 200 embarcacions, tripulades per uns 1.200 regatistes procedents d’unes 8 nacionalitats diferents.

La Sal es disputa sobre la base de tres recorreguts diferents amb destinació a Sant Antoni de Portmany a Eivissa: La Versió Barcelona té un recorregut de 140 milles des de Port Ginesta fins a Sant Antoni. La Versió Dénia de 120 milles que obliga virar Formentera per babord, l’Illa de Tagomago i navegar per la costa nord d’Eivissa, fins a la línia d’arribada i, La Versió Mallorca des de Port De Andratx fins a Sant Antoni de Portmany deixant per estribord les illes de Tagomago, Formentera, Es Vedrá, Bledes i Conillera. En total 103 milles de competició.

Des de la seva primera edició, fa ja 32 anys, han navegat en La Sal unes 6.080 embarcacions tripulades per prop de 39.500 regatistes, i s’han cobert unes 8.480 milles de competició. Les xifres donen una idea de la magnitud d’aquest esdeveniment que, al marge de les seves bondats esportives, s’ha convertit en un excel·lent promotor del turisme nàutic per a Eivissa i clar dinamitzador de la navegació d’altura al nostre país.

Com a novetat esportiva, aquest any se celebrarà el diumenge 21 d’abril a les 12h, una regata costanera d’unes 8 milles en Badia de Sant Antoni de Portmany, la “Regata Inshore La Sal – Trofeu Ajuntament de St. Antoni”, en la qual les tres flotes de la 32 Ruta de la Sal podran competir unides en un mateix camp de regata.

Una prova de tancament de l’esdeveniment curta i intensa, després de la qual els equips participants, una vegada travessada la línia d’arribada, podran posar rumb als seus ports d’origen.

El Trofeu per al Vencedor de la ‘Regata Inshore’, es lliurarà en el Saló Nàutic Internacional de Barcelona, durant l’acte de presentació de la pròxima edició de la Ruta de la Sal.

A la presentació hi han assistit el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres; el conseller d’Economia del Consell d’Eivissa, Juan Ferragut; el president del RCN Dénia, Jaime Portolés; el director de la Regata, Enrique Curt; i el navegant oceànic, Guillermo Altadill.