Hans Mulder del CV Golfus s’ha proclamat, aquest cap de setmana, campió absolut de la X Copa Comodor – Gran Premi Jotun – Memorial “Nandu” Muñoz del Club Nàutic l’Escala. Ha estat una edició complicada per la tramuntana. La seva presència, amb una intensitat de 22 – 25 nusos a la primera meitat de la regata, ha endurit les condicions de navegació i fins i tot han imposat el seu compàs a la regata.

Hans Mulder i Dennis Zuidam del Windshear recollien el premi que els acredita com a guanyadors absoluts de la X Comodor i també l’or de la classe RI 3, en la que la segona i la tercera plaça han estat per Garnatxa III (Elan 380) de Miquel Pons i Miquel del Clos del CN Port d’Aro i Triplex II (Dufour 334 Trophy) de Jordi Capel i Joan Guix, del CV Golfus.

Wave (Grand Soleil 44) de Craig Clark i Toni Guiu del RCNB s’ha endut el primer premi de la classe ORC. El segon i el tercer han estat per Inaudit (BH36) de Joaquim i David Rutllant del CN Sant Feliu de Guíxols i Tossut Dos (Bavaria 36) de Josep Peralta i Carles Royo del CV Blanes, respectivament.En RI 2, la victòria era per el vencedor d’aquesta regata A Dos, el Caliope (J121) de Thierry d’Argoubet i Jordi Gelaberto del CN Sant Feliu de Guíxols, mentre que en RI 4 s’imposava Manu Tercer (Bénéteau First 35) de Lluís Casademont i Walter Brandeski del CN Costa Brava. En aquesta mateixa categoria, Bniz (Fortuna 9) de Domingo Gil i Tomas Gratacós del CV Golfus i Cuereta (Winner 9.00) de Tomas Gallart i Ester Julià del CN Estartit s’adjudicaven la primera i la segona posició.

Malgrat tot, la Copa Comodor, que enguany recorda la figura del comodor del Club, “Nandu” Muñoz, que ens deixava el passat mes de desembre, ha estat tot un èxit. Ha estat una trobada de vela de creuer amb molt bon ambient, esport i diversió que ha aconseguit congregar una xifra rècord de tripulacions: 31. Totes elles es reunien dissabte 4 de maig al voltant de les 9 del matí al voltant d’un esmorzar de forquilla ideal per agafar forces i es retrobaven de nou, després de la competició, el diumenge 5 a les 10 per tal de ser presents a l’entrega de trofeus. El restaurant La Barra del Port del Club ha estat la seu central d’aquesta regata.

Font: CN l’Escala