Conde de Godó número 16 per al Bribón i número 10 per al Rats on Fire. Els dos equips catalans són els indiscutibles reis de la prestigiosa regata que organitza des de 1974 el Reial Club Nàutic de Barcelona. A la decisiva jornada del 46 Trofeu de vela CaixaBank Conde de Godó, el Bribón-Movistar de Marc de Antonio i Sofia Bertrand ha brillat amb llum pròpia en J80 per mantenir-se com l’equip més llorejat en la història de l’esdeveniment, mentre que a ORC 0-1 el Rats on Fire de Rafael Carbonell no ha deixat opció a sorpreses. L’Immens-Laplaza Assessors d’Alexandre Laplaza en ORC 2, el Vertigo Dos Texia d’Antonio Guasch en ORC 3-4 i els russos New Territories d’Alexei Semenov i To be continued de Vasiliy Senatorov a les classes monotip d’estrena, J70 i Dragón, respectivament, són la resta de guanyadors d’aquesta edició marcada per la inestabilitat meteorològica.

En J80, el Bribón-Movistar de Marc de Antonio i Sofia Bertrand (RCNB) ha brillat avui, amb dos triomfs parcials que li han permès desbancar de la posició d’honor al líder inaugural, el Les Roches-CrisandKim Travel. És la setzena victòria del Bribón en el Conde de Godó, sumant onze títols en creuers i cinc en monotips, des de 2017 de forma consecutiva. L’equip més llorejat en la història del Trofeu Conde de Godó ha rubricat un campionat de luxe jugant a casa, amb quatre primers després d’un cinquè en la prova d’estrena. S’ha proclamat subcampió el Les Roches-CrisandKim Travel de l’andalús Pepequin Orbaneja, en tant que el vaixell femení Dorsia Sailing Team, armat per Ana Pujol i patronejat per Natalia Via-Dufresne, es porta un meritori bronze.

A més, el Bribón-Movistar s’ha fet amb el trofeu V Centenari, que commemora el cinquè centenari de la volta al món de Juan Sebastián Elcano, en ser l’equip que més primers ha acumulat.

En ORC 0-1 el Rats on Fire (CN Arenys de Mar) ha aconseguit la seva desena corona de campió del Trofeu de vela CaixaBank Conde de Godó i la setena consecutiva. El Swan 45 de Rafael Carbonell, amb Rayco Tabares a la canya, ha sumat avui un altre triomf parcial per extendre el seu regne una edició més, en aquesta ocasió amb vuit punts d’avantatge sobre el seu immediat perseguidor, que ha estat l’Estrella Damm d’Oscar Chaves (CN Balís / RCM Tenis Punta Umbría). El DK 46 que patroneja Luis Martínez Doreste, que sembla abonat al segon lloc del Godó, ha signat avui un segon i així ha aconseguit superar a la taula al Swan 45 Brujo del valencià Alberto de Castro (RCN València), que s’ha hagut de conformar amb el tercer calaix del podi.

En ORC 2, L’Immens-Laplaza Assessors d’Alexandre Laplaza ha aconseguit el seu quart Trofeu CaixaBank Conde de Godó, després de les victòries de 2018, 2017 i 1995. Amb Carles Rodríguez a la canya, el Sinergia 40 del RCNB s’ha imposat amb tres primers i un segon, que ha estat el parcial d’avui. Després de guanyar aquesta última regata, el Dufour 44 És Tes Unno de Francisco Soldevila (RCNB) ha aconseguit emportar-se el subcampionat, mentre que el First 50 Don’t Ask d’Alberto Fucale completa el podi final a aquesta classe.

En ORC 3-4, s’ha imposat el Salona 37 Vértigo Dos Texia (RCNB) del recentment desaparegut Antonio Guasch, que d’aquesta manera ha rendit homenatge al seu històric armador, amb el seu quart títol en el Conde de Godó, després dels de 2018 , 2003 i 1998. L’equip eivissenc d’Iván Moreno, a bord del Espada 34 El Gaitero (CN Eivissa), ha escalat al segon calaix del podi final, que completa el Dehler 36 Tramendu de Salvador Vieta (RCNB).

En J70, el rus New Territories d’Alexei Semenov, amb Hugo Rocha a bord, ha guanyat el Trofeu CaixaBank Conde de Godó de la seva estrena amb comoditat, sense necessitat de disputar l’última mànega. Subcampió ha estat el G75 de G. Panei i Martínez Doreste (CN Xàbia), que ha protagonitzat aquest últim dia amb un segon i un primer, i en la tercera plaça ha finalitzat el polonès Moonraker de Pawel Boksa (RCNB).

En la seva volta al Trofeu CaixaBank Conde de Godó, la classe Dragón ha gaudit d’una competició vibrant i disputada. S’ha coronat vencedor el rus To be continued de Vasiliy Senatorov. El Gunter del barceloní Javier Scherk (RCNB-NYYC) s’ha endut el subcampionat i com a primer nacional assoleix el títol de campió de l’Open d’Espanya. En tercera plaça s’ha classificat un altre equip rus, el Sunflower de Viktor Fogelson.

La cerimònia de lliurament de premis s’ha celebrat aquesta tarda al village del Reial Club Nàutic de Barcelona, amb el director del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Toni Reig; el coordinador d’Esports de la Diputació de Barcelona, Daniel Laga; el comandant de l’Armada Carlos Pérez-Urruti; la presidenta de la Reial Federació Espanyola de Vela, Julia Casanueva, i el president del Comitè de Creuers de la Federació Catalana de Vela, Amadeu Oliva. També han participat Ana Godó, en representació del Grup Godó; el director de Banca Privada i Premier de CaixaBank, Sergio Rodríguez; el president del Reial Club Nàutic de Barcelona, Félix Escalas, i el director del Trofeu de vela CaixaBank Conde de Godó, Marc de Antonio.

L’última jornada de competició s’ha disputat amb vents del Sud d’entre set i nou nusos d’intensitat.

Font: RCNB