A les 15.15 del divendres 21 de juny es donava la sortida als 34 creuers participants de la XXI edició de la Menorca Sant Joan, Trofeu Alfons XIII, amb una suau brisa de 5 nusos del 170. Els velers de major eslora van escapar de la baixada gairebé total del vent, que es va establir poc després de començar la regata i que va obligar a navegar entre 0,5 i 4 nusos fins a set hores.

Passades les 11 de la nit el cap de la flota va gaudir per fi d’una mica de Nord-oest, que va pujar fins més de 20 nusos del Nord, empenyent-los ràpidament fins a Maó.

‘Clajasán’, ‘Sofia’ i ‘Blue’ travessaven la línia d’arribada situada entre la Fortalesa d’Isabel II i el Castell de Sant Felip, a partir de les 7.26 del matí.

Durant les següents hores i ja acusant una mica de cansament, la majoria de les embarcacions van informar de la seva retirada, de tal manera que només 5 dels 34 creuers que van prendre la sortida, van aconseguir computar en aquesta edició.

Finalment, el vencedor en la Classe ORC 0 – 2 va ser ‘Clajasán’, el Baltic 61 de Francisco Churtichaga que va invertir 16h 11’ 47’, seguit del Swan 42 ‘Blue’ de Diana Corominas, tots dos de Real Club Nàutic de Barcelona, després d’una mica més de 20h de regata.

Juan Carlos Sanchís, armador de l’Espada 34 ‘Nàutic Cafè del Mar’ del Club Nàutic Sant Antoni, va ser el guanyador de la Classe ORC 3 – 4, després de 34h 32’ 41’ i l’Oreig de Martí Gelabert del Club Nàutic Port d’Aro, va quedar en segona posició, arribant una hora més tard.

El Solaris One 58.1 ‘Sofia’ de Roberto Porta, del Club Marítim de Maó, va ser el vencedor en RI i única embarcació que va acabar la regata de la seva Classe, amb un temps de 20h, 12’ 14”.

Font: RCNB