Del 27 de juliol al 3 d’agost, s’ha celebrat en aigües de la Badia de Palma la 38a edició de la Copa del Rey de Velai la Vela Catalana, amb una espectacular actuació, ha estat protoganista.

El gran triomfador va ser l’Estrella Damm del CN El Balís de l’armador Óscar Chaves i amb Luis Martínez Doreste com a patró, al proclamar-se vencedor absolut de la Copa del Rey i vencedor en la seva categoria, ORC1. En aquesta categoria, el Rats on Fire de Rafael Carbonell (CN d’Arenys de Mar) va proclamar-se subcampió.

En ORC3L’Immens d’Alexandre Laplaza (RCNB) va proclamar-se guanyador i el Vertigo Dos d’Antonio Guasch (RCNB) va acompanyar-lo al podi en 3a posició.

En J80, el Bribon Movistar de Marc de Antonio (RCNB) va proclamar-se subcampió.

La gran novetat d’aquest any va ser la inclusió de la Women’s Cup, una categoria íntegrament femenina, de la classe Viper 640, on diverses federacions autonòmiques van participar-hi amb una tripulació de 4 persones. La Federació Catalana de Vela va estar representada per: Aura Miquel (CN Vilanova), Èlia Miquel (CN Vilassar de Mar); Júlia Subirà (CN Lloret de Mar); i Laura Oliva (CN Vilassar de Mar). I la seva participació va ser memorable culminant una gran remuntada per acabar pujant al segon calaix del podi. Subcampionat de la Vela Catalana!