La tercera fase de la Interclubs Empordà 2019 ha acabat avui diumenge 13 d’octubre amb una nova prova. Un recorregut costaner fins a les Illes Medes i tornada al Club Nàutic l’Escala, amfitrió de l’etapa amb la col·laboració de l’Ajuntament de la vila marinera. El vent ha tornat a acompanyar a la flota. En concret, un garbí de 10 – 12 nusos d’intensitat perfecte per gaudir de la navegació i de l’espectacular paisatge del Parc Natural del Montgrí i les illes Medes.

Era la segona part d’una etapa marcada pel vent. El dissabte 12, de fet, va ser un dia altament productiu. Les 30 embarcacions participants van començar a navegar a l’Escala amb vents del sud de 15 a 20 nusos. Condicions perfectes per celebrar fins a dues proves sobrevent-sotavent a l’Escala.

Doble victòria en temps compensat per a Wave

Les dues primeres mànigues van saldar-se amb dues noves victòries en temps real per al Wave de Craig Clark (Grand Soleil 44) del CN Estartit, que es van convertir en un segon i un quart després de compensar els temps.

Baixa del Wave

Els contrincants del Wave (Grand Soleil 44) de Craigh Clark del CN Estartit, que era baixa després de trencar el tangó durant la jornada d’ahir han aprofitat l’ocasió i hi hagut canvi de líder en temps real. La costanera d’aquest diumenge ha estat pel Corto Maltés Uno (X35) d’Elena Ruiz del CV Golfus – Empuriabrava que arribava a l’Escala a les 13:13:05 hores. La prova en temps compensat, però, alçava amb la primera plaça de la màniga al Meltem (Dufour 34 Performance) de Laurent Sagols del CN Banyuls.

L’ascens de Meltem

Aquesta posició permetia als de Sagols desbancar al Wave de la segona posició i acostar-se fins a només dos punts de l’or provisional ORC, en mans, encara de L’Oreig (A35) de Martí Gelabert del CN Port d’Aro. En HNMeltem repeteix victòria i escurça distàncies amb el Karma (Pogo 850) de Veronique Raffy de Saint Cyprien, mentre que en RI es manté en cinquè lloc. En aquest cas, el líder provisional segueix essent L’Oreig amb 10 punts, seguit del Lone (IMX 38 QB) de Ramon Alsina del CN Port d’Aro, amb 14 i el Jeanneau Sun Fast 36 de Jordi Iglesias del CV Golfus – Empuriabrava, el Loch Lomond.

J70, en joc

Entre els Rally, la capçalera de la màniga d’avui ha estat molt renyida entre els tres J70 de l’Escola de Vela del Club Nàutic l’Escala. Finalment, però, se l’ha adjudicat la tripulació liderada per Jon Obeso. Mentre l’or provisional segueix en mans del local 102 Sud (First 34.7) de Gerard Marín i Vicenç Batlle, amb una sola fase disputada, dos primers parcials i un segon d’avui, el J70 patronejat per Marc Verdaguer es situa segon de la general. El Joker (Cork 1720) de Cristian Baille del CV Golfus – Empuriabrava ocupa el tercer lloc.

Navegar i molt més a l’Escala

La tercera fase de la Interclubs Empordà 2019 ha deixat grans moments a l’aigua, però també a terra. Les dues jornades han començat amb un bon esmorzar que ha tingut lloc al restaurant La Barra del Port del Club Nàutic l’Escala. L’amfitrió, a més, va esperar a les tripulacions amb un nou Interclubs Empordà Meeting Point que va tenir lloc a la plaça de la seu social del port esportiu. A més de gaudir d’un bon plat de fideuà, tots els participants van poder assistir a l’entrega de banderes als líders provisionals de la regata, que la lluiran fins la propera cita.

La quarta i última fase de la regata es celebrarà els dies 26 i 27 d’octubre amb el Club Nàutic Estartit com a seu i comptarà, novament, amb el patrocini de Nautamarine i el Grup Terraza.

Fotografies

Classificacions

Vídeo

Font: CN l’Escala