El pròxim 24 de juliol es donarà el tret de sortida de la primera edició de la Regata Base Mini Barcelona – Trofeu Saló Nàutic, organitzada conjuntament per l’FNOB i la Federació Catalana de Vela i amb la col·laboració del Real Club Náutico de Barcelona, la Base Mini Barcelona i el Saló Nàutic.

Una regata de 400 milles nàutiques -sense escales ni comunicació amb terra- amb recorregut: Barcelona – Dragonera – Cabrera – Tagomago – Columbretes – Barcelona.

La Regata Classe Mini 6,50-Trofeu Saló Nàutic és una prova enfocada a la classe en la qual s’inicien pràcticament tots els navegants oceànics. El recorregut consisteix en una ruta inèdita que obliga a deixar per estribord les illes menors de l’arxipèlag balear en un recorregut molt tècnic. Aquesta prova és la primera regata d’aquesta classe del Mediterrani després de la pandèmia i forma part de la sèrie de tres competicions de Mini 6,50 que, puntuables per a la classificació per a la prestigiosa Mini Transat, se celebraran aquest estiu a la costa de Barcelona.

El pròxim dia 21 de juliol, el Real Club Nàutic de Barcelona començarà a rebre als primers participants conjuntament amb les seves embarcacions, que passaran els necessaris controls sanitaris post-Covid, i prendran la sortida el dia 24 a les 12:00h. Els organitzadors estimen que els primers participants trigaran uns quatre dies a completar la prova, però depenent de les condicions meteorològiques aquest període podrà oscil·lar entre els tres i els sis dies. El dia 29 tindrà lloc la cerimònia de lliurament de premis en les instal·lacions del RCNB.

Un altre detall significatiu és que els vaixells navegaran amb cartografia tradicional (en paper), sense motor i amb total autonomia energètica. Es tracta de la primera gran competició en solitari del calendari del Mediterrani de la Classe Mini, on els navegants posaran a prova la seva destresa i sumaran milles per a qualificar-se per al gran repte de la Mini Transat 2021. La regata es podrà seguir gràcies al sistema de trackers que portarà cada vaixell a través de la pàgina web de la regata: www.regatabaseminibarcelona.org/

Aquest trofeu s’inscriu entre les tres regates de la classe que se celebren a Barcelona aquest estiu, el que fa situar la capital catalana com un autèntic referent de la classe Mini. Després de la regata Base Mini Barcelona a finals de juliol, el 26 d’agost el CN Garraf donarà la sortida a la tradicional regata Mare Nostrum, que inclou la classe Mini 6,50, i el 21 de setembre el Reial Club Marítim de Barcelona celebra la Regata Mini Barcelona.

Per a molts regatistes, aquesta concentració de regates Mini constitueix una formidable oportunitat d’acumular milles en regata de cara a la qualificació per a la Mini Transat de 2021, amb un sol desplaçament i, per tant, amb poc pressupost.

La Mini Transat constitueix l’objectiu de tot minista. Es tracta d’una regata de més de 4.000 milles (7.400km) entre França i el Carib, en solitari, sense assistència i sense comunicació amb terra en embarcacions de 6,5 metres de llarg. Cada dos anys, més de 80 dones i homes prenen la sortida d’aquesta mítica regata.