Divendres que ve 10 de juliol se celebrarà la XXVII edició de la Ruta de la Tramuntana, una clàssica de les regates costaneres del litoral català, que, amb un recorregut de 54 milles nàutiques, uneix el Club Náutic del Balís amb el Club Nàutic de l’Escala.

Es tracta d’una prova puntuable per al Campionat de Catalunya d’Altura, Solitaris i A dos. Està organitzada pel Club Nàutic Skipper i Difusió Nàutica, amb la col·laboració del Club Náutic del Balís i el Club Nàutic de l’Escala. El seu principal patrocinador és Ausmar, empresa especialitzada en seguretat marítima.

Després de la llarga espera derivada de la crisi del Covid, serà una de les primeres competicions de creuer que s’organitzin en el litoral català i la primera de la navegació d’altura. Les ganes de reprendre el pols a la competició es palpen en la flota. El nombre de preinscrits supera ja les places disponibles, i el nivell competitiu és molt destacable, tant en categoria de Solitaris i A2 com en tripulació completa.

Per a adaptar-se al context actual i garantir la seguretat, el Comitè de Regates va decidir retardar una setmana la sortida, que tradicionalment se celebrava el primer divendres de juliol. Així mateix, s’han cancel·lat els esdeveniments socials: el registre de participants es realitzarà en una carpa exterior, la reunió de patrons prèvia a la sortida es radiarà pel canal VHF que Capitania Marítima ha assignat a la regata, el tradicional sopar de benvinguda en el Club Nàutic l’Escala s’ha cancel·lat i la cerimònia de lliurament de trofeus es realitzarà posteriorment a l’octubre emmarcada en el Saló Nàutic de Barcelona. Enfront de l’obligat distanciament social, el Comitè potenciés tots els mitjans de telecomunicació i els estàndards tècnics de la competició amb l’objectiu de fer brillar l’essència esportiva de la prova.

Per part seva, Narcís Carreras Masafont, President del Club Nàutic L’Escala, vist que no el podrà fer personalment en la tradicional recepció, ha remès una carta a tots els regatistas per a avançar-los la benvinguda, i recordar-los que gràcies al suport de l’Ajuntament, una degustació de les famoses anxoves de l’Escala espera a tots aquells que aconsegueixin aconseguir el destí en la Badia d’Empúries.

Esperem que els vents siguin propicis

+ Info: llistat d’inscrits http://www.larutadelatramuntana.com/relacion-de-inscritos/

Font: CN Skipper / Difusión Náutica