El Rats on Fire (CN d’Arenys de Mar) aconsegueix el seu onzè títol de campió en la classe ORC 0-1, mentre que en ORC 2 L’Immens (RCN Barcelona) aconsegueix la seva quarta victòria consecutiva. Estrena caseller en el palmarès el J70 Biobizz Getxo Eurofrits (RCNA / RCMA) i Tramendu (RCN Barcelona) aconsegueix el títol en ORC 3-4.

El Trofeu de vela Conde de Godó, que se celebra a Barcelona des de 1974 sota l’organització del Real Club Nàutic de Barcelona i el suport de la família Godó, va finalitzar prematurament la seva 47 edició en solidaritat amb la situació que viuen els ciutadans de Barcelona a causa de la pandèmia del Covid-19.

La segona i última jornada de competició del Trofeu de vela Conde de Godó va disputar-se amb un vent fluix variable de sud de 7- 8 nusos, oscil·lant entre els 170 i els 190 graus. Els grups de ORC van completar dos proves mentre que en la tercera el vent va anar baixant i finalment va suspendre’s, en J70 van disputar-se les quatre proves previstes.

El Swan 45 Rats on Fire de Rafael Carbonell, va revalidar el seu títol de campió amb quatre primers llocs de les proves disputades, igualant en nombre de victòries al Bribón, amb un total d’11. En segona posició ha quedat el Swan 50 Tenaz de Pablo Garriga que va estrenar el seu primer Godó de vela, mentre que el Dufour 44 És Tes Unno de Francisco Soldevila finalitzava en tercera posició.

En ORC 2, L’Immens-Laplaza Assesors de l’armador Alexandre Laplaza, sota el comandament de Carles Rodríguez va aconseguir el seu quart títol consecutiu del Trofeu Conde de Godó amb una gran regularitat en els seus parcials. Per primera vegada entra el podi l’embarcació Miaja X de Jaime Samón, seguida de Desafino de Miquel Colomer.

En la classe ORC 3-4, molt disputada, va finalitzar amb la victòria de Tramendu de Salvador Vieta, empatat amb el L’Oreig de Martí Gelabert, el nombre de primers llocs del Tramendu va decantar la balança al seu favor, tancava el podi l’embarcació Nacex d’Agustín Altadill.

En la classe monotip J70 després d’haver-se celebrat un total 7 proves, 4 en el dia d’avui, el resultat va ser molt renyit fins a l’últim moment, en el qual finalment l’embarcació Biobizz Getxo Eurofrits de Jose Azqueta / Alfredo González va aconseguir el primer lloc en el podi, seguit a un sol punt per l’embarcació Noticia de Jose Mª Torcida / L. Martin Cabiedes, Nautia de Charter and Racing tanca el podi.

El lliurament de premis va celebrar-se, tal com estava previst, el diumenge 19 de juliol en el Real Club Nàutic de Barcelona, van assistir-hi el Sr. Gabriel Arranz, Director de Promoció i Esdeveniments Esportius de l’Ajuntament de Barcelona; el Sr. Xavier Torres, president de la Federació Catalana de Vela; la Sra. Ana Godó, en representació del Grup Godó, el president i el comodor del RCNB, el Sr. Félix Escalas i el Sr. Marc de Antonio, respectivament, i Sr. José Luis Barón, Delegat de defensa de l’Armada.

El 47 Trofeu de vela Conde de Godó compta amb la col·laboració de la Real Federació Espanyola de Vela i la Federació Catalana de Vela, amb el suport de La Vanguardia, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Són col·laboradors Gramona, Estrella Damm, Royal Bliss, VIP Style Magazine, Veri, Benfumat.

RESULTATS:

ORC 0-1
1r: Rats on Fire de Rafael Carbonell
2n: Tenaz de Pablo Garriga
3r: Es Tes Unno de Francisco Soldevila

ORC 2
1r: L’Immens – Laplaza Assessors de Alexandre Laplaza
2n: Miaja X de Jaime Samón
3r: Desafino de Miquel Colomer

ORC 3-4
1r: Tramendu de Salvador Vieta
2n: L’Oreig de Martí Gelabert
3r: Nacex de Agustí Altadill

J70
1r: Biobizz Getxo Eurofrits de Jose Azqueta / Alfredo González
2n: Noticia de J.Maria Torcida / L. Martin Cabiedes
3r: Nautia.net de Charter and Racing

GALERIA D’IMATGES FCV: https://www.flickr.com/photos/vela_cat/albums/72157715166296731

GALERIA D’IMATGES RCNB:
http://www.trofeocondegodo.com/es/fotos/2020/04%20Day%203

Font: RCNB