La primera Fase de la XIX Interclubs Empordà ha acabat avui a Roses amb un altre dia d’estiu per navegar. Malgrat que el vent ha trigat en establir-se en direcció i sobretot, intensitat, les 21 tripulacions participants han pogut disputar la prova prevista per la jornada. Ha estat, això sí, després d’haver d’aplaçar la sortida una estona a l’aigua i amb un canvi de recorregut amb la màniga ja engegada.

Finalment ha entrat la marinada, primer tímida i augmentant al llarg de la navegació fins a superar els 10 – 12 nusos acompanyant les embarcacions en un recorregut sobrevent-sotavent de prop de cinc milles de distància.

Nou triomf en temps real per L’Oreig

Tot i sortir fora de línia i haver-se de penalitzar, juntament amb el Twiki (Dufour 40) de Lluís Ferrés del CN Palamós – Costa Brava, L’Oreig (Archambault A35) de Martí Gelabert del CN Port d’Aro ha remuntat posicions fins a fer-se amb una nova victòria en temps real que ha confirmat en compensat en la divisió ORC. Segueix, doncs, imbatut a la general ORC seguit a 4 punts pel Windshear (J-105) de Hans Mulder del CV Golfus.

En RI, L’Oreig s’havia de conformar amb la segona plaça de la jornada, en la que s’imposava el Viva (Bénéteau First 34.7) de Joachim Glink del CV Golfus. El segon lloc, però, li permet avançar al Triplex II (Dufour 334 Trophy) de Jordi Capel, també del CV Golfus, i es col·loca líder de la categoria. En tercera posició es situa Loch Lomond (Jeanneau Sun Fast 36 FE) de Jordi Iglesias del CV Golfus.

Joker in the Pack resta imbatut

Entre els Rally, la prova del dia ha estat per al Joker in the Pack (Cork 1720) de Cristian Baille. Els de Baille acumulen tres triomfs consecutius i es situen, per tant al capdavant de la categoria. Els segueixen Surprise (Dehler 37R) de Lluís Ramírez i l’Estupendo (Bénéteau 36.7) de Dani Blanch. Les tres embarcacions són, en aquest cas, del CV Golfus.

En la divisió HN, el Pitalugue (Suspens) de Christophe Cottin del SNBV s’ha fet amb el triomf del dia i agafa el relleu d’Impulsion (Bénéteau First 40 Racing) de Jean-Marie Sannac del CN Banyuls a la capçalera de la flota.

Encara queden tres fases més i per tant, encara queda molt per decidir en aquesta Interclubs Empordà 2020. Ens tornem a trobar el proper dissabte 26 de setembre al Club Nàutic Port de la Selva. Mentrestant, ens acomiadem del GEN Roses i del Port de Roses amb un gran agraïment per l’acolliment han ofert avui a la regata.

Classificacions

Reviu la regata en directe, aquí

Fotos, aquí

FONT: Interclubs Empordà